Slide background

Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark

KELEBIA

ÁSOTTHALOM

Rózsa Sándor Fesztivál

A betyárvezér, Rózsa Sándor legendás alakja köré szervezett nagyrendezvény  számos hagyományőrző és kulturális programmal várja vendégeit a Rózsa Sándor születéséhez legközelebb eső hétvégén.

Bővebben...

BÁCSALMÁS

Népek-Ízek Forgataga

Látogasson el Bácsalmás Népek-Ízek Forgatagába! Ismerje meg a bácskai életérzést a térségi, hagyományőrző, nemzetiségi tánccsoportok előadásából és sátraikban készített különleges nemzetiségi ételeikből. A rendezvényt minden év augusztusának második hétvégéjén tartják, kiegészítve Bácsalmás határon túli testvértelepüléseinek kulturális és gasztronómiai bemutatkozásával. A házigazda emellett helyi termékvásárral, kézműves bemutatókkal és népi játékok udvarával is várja Önöket nagy szeretettel.

Bővebben...

CSIKÉRIA

Arató Fesztivál

Lassan hagyományossá vált ünnep az arató fesztivál, mely a régi hagyományos aratás napját mutatja be. A reggelitől az aratáson át, a délutáni mulatáson keresztül sok-sok meglepetés vár minket e nap alatt.

Bővebben...

KELEBIA

Kacsa-és sprágaételek napja

A település gasztronapja 2010 óta május végén kerül megrendezésre. Az első két évben spárganapként kezdődött, hiszen a településen többen termelnek zöld illetve fehér spárgát egyaránt. A nevező amatőr szakácsok (köztük a helyi civil szervezetek, magánszemélyek stb.), elkészítik otthon a különböző spárgaétel - specialitásaikat, amit egy neves zsűri bírál. A harmadik évtől az egyik helyi vállalkozás, amely kacsatenyésztéssel foglalkozik, felajánlotta, hogy egészüljön ki a program helyben készített kacsaételek megmérettetésével. A versenyre évről évre többen jelentkeznek, köztük baráti társaságok, intézmények dolgozói köre, térségi falugondnokok, és nem utolsó sorban a testvértelepülések csapatai.
Ez a gasztronap ennek a térségnek érdekes színfoltjának számít, valóban gasztronómiai specialitások kerülnek az nézőközönség elé.

Bővebben...

KELEBIA

Kelebiai Kárpát Fesztivál

A Kelebiai Kárpát Fesztivál a település legnagyobb nyári rendezvénye. A 2004 – ben induló, több mint 10 éves múltra visszatekintő rendezvény célja, hogy kapcsolatot teremtsen Kelebia és más határon túli települések között (Vajdaság, Erdély, Felvidék, Kárpátalja). Általában július közepén kerül megrendezésre. Az eleinte 10 napos rendezvény, ugyan mára 3-4 naposra korlátozódott, mégis a magyar művészeti és kulturális értékek lehető legszélesebb spektrumát kínáltja az érdeklődőknek.

Bővebben...

ÖTTÖMÖS

Spárgafesztivál

Öttömös a spárga hazája. Minden év júniusában szervezik az egész homokvidéket megmozgató Spárgafesztivált.  E fesztivál a település minden korosztályának egyaránt kínál látni- és ennivalót. Változatos kulturális és sportprogramok szerepelnek a programban, de magától értetődően fő helyet foglal el a spárgatermesztéssel kapcsolatos tudományos konferencia, és az ételbemutató.

Bővebben...

TOMPA

Szent Iván éji mulatság

Élőzenés bunyevác táncház és tűzugrás, helyi finomságokkal a tompai piac téren.

Bővebben...